Minionfiguren uit lege Edet-keukenrollen

Minionfiguren uit lege Edet-keukenrollen

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

De Minions zijn gewoon super leuk en een geweldige versiering voor elke kinderkamer. Van lege Edet-keukenrollen kunnen jij en je kinderen een heleboel gele vriendjes maken. Of nu Bob, Kevin, Stuart of Otto is, er zijn geen grenzen voor jullie fantasie! Je kunt de Minions natuurlijk voor jezelf en je kinderen maken, maar ze ook cadeau geven. Andere Minions-fans zullen er zeker blij mee zijn!

Wat heb je nodig:

 • Dun geel, zwart en blauw karton
 • Wiebelogen
 • Zwarte isolatietape
 • Lege Edet-rollen
 • Schaar (eventueel kinderschaartjes)
 • Verschillende kleurpotloden
 • Zwarte permanent marker
 • Lijm

 

Duur: 20 minuten

Ga je knutselen met kinderen, dan is het aan te bevelen (als je geen kinderscharen hebt) dat het knippen door jou als volwassene wordt gedaan. De kleintjes kunnen dan de creatieve taken zoals het plakken en versieren op zich nemen.

Duur: 20 minuten

 1. Minions figuur beginnen Minions figuren 1Knip de lege Edet-keukenrollen in twee helften (zo krijg je Minions van gelijke grootte) of maak een rol een beetje korter (voor een grotere Minion). Knip uit het gele karton repen, die net zo breed zijn als de rol en opgerold de omtrek bedekken. Plak de repen - rondom - op de rol.
 2. Minions figuren 3Knip uit het blauwe karton, per rol, een reep die de halve lengte heeft van de rol, maar, opgerold, de omtrek bedekt. Knip links en rechts van de repen een stuk weg, zodat boven en onder dunne reepjes ontstaan en in het midden de ‘tuinbroek’. Nu kun je met de permanent marker links- en rechtsboven op de ‘broek’ twee knoopjes tekenen en, midden op de broek, het unieke Minion ‘G’-logo. Plak de broek op de rol.
 3. Minions figuren 5Knip van het zwarte karton een kleine rechthoek en knip dit aan beide zijden meerdere keren in, zodat ‘haar’ ontstaat. Plak dit op de bovenste rand van de rol. Plak één of twee wiebelogen op de Minion. Knip een stukje isolatietape in twee dunne reepjes en bevestig die als brilmontuur op ooghoogte rondom de rol. Teken met de permanent marker een mond.

Minions figuren klaar

Nu je weet hoe je lege Edet-rollen kunt gebruiken om er te gekke Minions-figuren van te maken, kun je al je fantasie erop loslaten. Wat dacht je van een confettikanon in Minions-design, een Minions-toeter, of een heleboel Minions die je naast elkaar neerzet en die je om kunt kegelen…! 

Veel knutselplezier!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op