Slimme en leuke ideeën om te knutselen met een kind van 5 jaar

Slimme en leuke ideeën om te knutselen met een kind van 5 jaar

Ideaal voor een regenachtige dag: lekker knutselen met je 5-jarige. Deze twee knutselideeën met lege Edet wc-rollen en lege tissuedozen zijn leuk én ook nog eens een beetje leerzaam. Volg onze stappenplannen hieronder om te knutselen met je kleuters: ze kunnen vast niet wachten om hun nieuwe verrekijker te gebruiken of je trots te vertellen hoe laat het is met behulp van hun nieuwe horloge.

Wil je tijdens een kinderfeestjes thuis met kinderen van 5 jaar knutselen? Ook dan komen deze ideeën vast van pas. Met de hulp van een volwassene kunnen bovendien ook jongere kinderen meedoen met deze knutselwerkjesKleinere broertjes of zusjes kunnen dus ook lekker mee doen.

Ga je knutselen tijdens een kinderfeestje voor een 5 jaar oud kind? Houd het veilig door een verantwoordelijke volwassene het knipwerk te laten doen; het verven is leuk voor de kinderen.

verrekijker | horloge

Knutsel een verrekijker om vogels te spotten

Pak een aantal lege Edet wc-rollen, wat verf en wat garen en binnen no time heb jij een magische verrekijker gemaakt om met de kinderen vogels te spotten in de tuin. Ideaal om te knutselen met een 5 jaar oude natuurliefhebber!

Duur: ongeveer 1,5 uur

Wat heb je nodig:

 • 2 lege Edet toiletrollen
 • Keukenpapier
 • Blauwe verf
 • Verfkwast
 • Lijm
 • Stiften
 • Gekleurd garen
 • Schaar
 • Priem
 1. spelletjes kinderfeestje 5 jaar kijker 01Verf de wc-rollen blauw. Laat ze drogen. Verf ze eventueel nogmaals als het nodig is.
 2. spelletjes kinderfeestje 5 jaar kijker 02Ondertussen neem je een stukje keukenpapier en laat je de kinderen stukjes kleuren met stiften.
 3. spelletjes kinderfeestje 5 jaar kijker 03Scheur het fleurige keukenpapier in kleine vierkantjes en lijm ze allemaal op de geverfde wc-rollen.
 4. spelletjes kinderfeestje 5 jaar kijker 04Plaats de rollen naast elkaar. Knip een stuk gekleurd garen af en wikkel dit om het midden van de wc-rollen, zodat ze stevig aan elkaar vast zitten. Knoop de uiteinden van het garen aan elkaar vast en knip de losse eindjes af.
 5. spelletjes kinderfeestje 5 jaar kijker 05Maak met de priem aan de zijkant van het uiteinde van elke wc-rol een gaatje. Rijg een stuk garen door de gaatjes en knoop de uiteinden aan elkaar vast.

Ga je tijdens een kinderfeestjes thuis met 5 jaar oude kinderen knutselen? Op deze leeftijd kunnen ze bij het knutselen mooi leren opruimen. Houd wat sterk en absorberend keukenpapier bij de hand, om ze te stimuleren om gemorste verf of lijm op te ruimen voordat het droog is.

Maak een horloge van wc-rollen

Knutselen voor 5 jaar oude kinderen is leuk en kan ook leerzaam zijn. Help je kinderen te leren klokkijken met dit leuke knutselwerkje van een lege Edet wc-rol en het karton van een tissuedoos: leuk voor een regenachtige dag.

Duur: ongeveer 2 uur

Wat heb je nodig:

 • Edet wc-rol
 • Tissuedoos
 • Keukenpapier
 • Stiften
 • Verf
 • Schaar
 • Lijm
 • Klein, rond object, zoals een garenklosje
 • Pen
 • Zwarte pen
 • Priem
 • Splitpennen
 1. spelletjes kinderfeestje 5 jaar polshorloge 01Allereerst maak je een bandje voor het horloge. Knip voorzichtig de lengte van een wc-rol in en open deze een klein beetje. Meet vervolgens 3 cm af en knip de rol in 3 cm brede delen. Neem een van de delen en zet de andere apart om eventueel later nog meer horloges te maken.
 2. spelletjes kinderfeestje 5 jaar polshorloge 02Verf het bandje en laat het drogen. Verf het nogmaals indien nodig.
 3. spelletjes kinderfeestje 5 jaar polshorloge 03Ondertussen neem je een stukje keukenpapier en laat je de kinderen stukjes inkleuren met stiften.
 4. spelletjes kinderfeestje 5 jaar polshorloge 04Wanneer het droog is, knip je het gekleurde keukenpapier in kleine rondjes. Plak de fleurige stipjes allemaal op het bandje.
 5. spelletjes kinderfeestje 5 jaar polshorloge 05Nu maak je de wijzerplaat. Allereerst knip je de lege tissuedoos open en maak je deze plat. Gebruik een rond object met een diameter van zo’n 4 cm om een rondje om te trekken en uit te knippen – wij gebruiken hiervoor een klosje naaimachinegaren. Om de wijzers te maken knip je 2 kleine stukjes karton uit, waarvan de ene langer dan de andere is, met punten aan de uiteinden.
 6. spelletjes kinderfeestje 5 jaar polshorloge 06Verf de wijzerplaat wit en de wijzers geel. Laat ze drogen. Schrijf vervolgens de nummers 1 tot en met 12 op de wijzerplaat.
 7. spelletjes kinderfeestje 5 jaar polshorloge 07Maak met een priem zorgvuldig kleine gaatjes in de uiteinden van de wijzers en in het midden van de wijzerplaat en zet de wijzers met een splitpen vast op de wijzerplaat. Laat dit een verantwoordelijke volwassene doen en let erop dat de priem niet in de handen van de kinderen komt, want dit kan gevaarlijk zijn. Plak plakband op de achterkant van de splitpen, zodat deze niet tegen de pols van het kind schuurt.
 8. spelletjes kinderfeestje 5 jaar polshorloge 08Tot slot lijm je het horloge aan het bandje en laat je het geheel drogen.

Nu heb je een paar leuke ideeën hebt om te gaan knutselen op een kinderfeestje met een 5 jaar oude kinderen of om een regenachtige middag op een leuke manier door te brengen. Ruim na afloop samen op. Vervolgens kan het zelfgemaakte educatieve speelgoed naar hartenlust worden gebruikt.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op