2 knutselactiviteiten en gratis spelletjes voor 4-jarigen

2 knutselactiviteiten en gratis spelletjes voor 4-jarigen

Op zoek naar creatieve en voordelige activiteiten om een 4-jarige te vermaken? Probeer dan deze ingenieuze knutselspelletjes. Die zijn niet alleen leuk om te maken, maar ook leuk om te spelen!

Met een paar gerecyclede spulletjes, zoals wat leeg verpakkingsmateriaal, kun je twee van de coolste knutselprojecten maken die er zijn: een kartonnen garage met oprit en wasstraat en een bowlingspel met 10 kegels. Wie zegt dat je veel geld moet uitgeven aan activiteiten voor een 4-jarige? Deze gratis spelletjes zijn hartstikke leuk. En aangezien jonge kinderen vaak snel verveeld raken van hun speelgoed, is het altijd goed om een paar leuke spelletjes achter de hand te hebben.

Bij het maken van deze leuke spelletjes voor een 4-jarige komt veel knipwerk kijken. Laat een volwassene de verantwoordelijkheid voor het knippen op zich nemen en de kleine assistenten kunnen het verven en in elkaar zetten van de spelletjes voor hun rekening nemen.

zelfgemaakte garage | kegelspel

Kinderspelletjes voor een 4-jarige maken: een zelfgemaakte garage

Duur: ongeveer 2 uur

Wat heb je nodig:

 • 5 lege tissuedozen
 • 4 lege Edet toiletrollen
 • Toiletpapier
 • Schaar
 • Plakband
 • Potlood
 • Lijm
 • Verf
 • Verfkwast
 • Markers
 1. spelletjes voor 4 jarige garage 01Knip zorgvuldig de voorkanten van de twee lege tissuedozen. Knip vervolgens een lange kant van elke doos en plak ze aan elkaar met plakband om zo een vierkante doos te vormen.
 2. spelletjes voor 4 jarige garage 02Knip de zijkanten half af om de eerste verdieping van de garage te maken.
 3. spelletjes voor 4 jarige garage 03Maak de begane grond door twee lege tissuedozen open te knippen en plat te maken. Plak de zijkanten aan elkaar vast met plakband en knip vervolgens de zijflapjes af om een net rechthoekig stuk karton te maken.
 4. spelletjes voor 4 jarige garage 04Knip de laatste lege tissuedoos open en maak ook deze plat. Knip twee rechthoekige stroken af van ongeveer 22 x 7 cm. Lijm de stukken aan elkaar om een stevige oprit voor de garage te maken.
 5. spelletjes voor 4 jarige garage 05Verf de vloer en de oprit en laat beide drogen.
 6. spelletjes voor 4 jarige garage 06Verf de vier lege Edet wc-rollen en laat ze drogen.
 7. spelletjes voor 4 jarige garage 07Plak de geverfde rollen aan een kant van de begane grond en vervolgens plak je de eerste verdieping hier bovenop. Jouw garage wordt nu al mooi!
 8. spelletjes voor 4 jarige garage 08Knip aan een kant van de eerste verdieping in de hoek een opening in de muur, breed genoeg zodat de oprit erin past, en lijm deze vast.
 9. spelletjes voor 4 jarige garage 09Neem een velletje toiletpapier en scheur een stuk af zodat het past tussen de begane grond en de eerste verdieping van de garage en tussen twee van de pilaren. Plak het aan de onderkant van de eerste verdieping en knip er vervolgens 1 cm brede gleuven in van beneden naar boven.
 10. spelletjes voor 4 jarige garage 10Tot slot teken je met markers wegmarkeringen en parkeerplekken op de garage.

Gratis spelletjes voor 4-jarigen maken: Kegelspel

Dit bowlingproject met 10 kegels is een van de leukste spelletjes voor 4-jarigen. Het is leuk, supersimpel om te spelen en gemakkelijk te maken.

Duur: ongeveer 1 uur

Wat heb je nodig:

 • 10 lege Edet wc-rollen
 • Felgekleurde verf
 • Verfkwast
 • Nummerstickers
 • Zacht toiletpapier
 • Gekleurd plakband
 1. spelletjes voor 4 jarige kegelspel 01Verf de lege Edet wc-rollen in allemaal verschillende kleuren en laat drogen.
 2. spelletjes voor 4 jarige kegelspel 02Plak de nummers 1 tot en met 10 op de zijkanten van de wc-rollen.
 3. spelletjes voor 4 jarige kegelspel 03Maak van wat zacht toiletpapier balletjes met een diameter van ongeveer 6 cm.
 4. spelletjes voor 4 jarige kegelspel 04Wikkel gekleurd plakbandom de toiletpapierbal. Nu ben je klaar om te bowlen!

En daar heb je het: gratis spelletjes die hartstikke leuk zijn om te maken en om te spelen! Wanneer je klaar bent, kun je met de familie gezellig met de kleintjes gaan spelen. Het enige wat je nodig hebt is een beetje verbeelding en genoeg verpakkingsmateriaal dat je kunt recyclen om deze kinderspelletjes voor een 4-jarige te maken.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op