Wanneer mediteren? De 10 beste momenten om te mediteren gedurende je dag

Wanneer mediteren? De 10 beste momenten om te mediteren gedurende je dag

Wat is het beste moment van de dag om te mediteren? Omdat meditatie zo'n persoonlijke ervaring is, kan het lastig zijn om uit te zoeken wanneer je het moet doen. Maar weten welke tijden voor jou werken en meditatie integreren in je dagelijkse routine, zal je helpen om de gewoonte vol te houden en er het meeste uit te halen. Kijk eens naar de 10 momenten die voor ons werken en kies wat het beste bij jou past, van meditatie ’s ochtends vroeg tot meditatie ’s avonds laat.

   1. Ochtendmeditatie in bed

Sommigen zeggen dat de beste tijd van de dag om te mediteren is als je net wakker wordt, omdat de geest dan het rustigst is. Er is dan nog niet zoveel om je hoofd mee te belasten, dus als je eerst een moment neemt om te mediteren in bed, kun je de toon zetten voor een vredige, positieve, productieve dag.

   2. Als avondroutine

Avondmeditatie kan werken als een afsluiting van het begin en het einde van de dag en mediteren vlak voor het slapengaan is een geweldige manier om je geest uit te schakelen en je lichaam te resetten. Wanneer meditatie deel uitmaakt van een ontspannende avondroutine voor het slapengaan, kan het ook leiden tot een betere nachtrust.

   3. Voor je eerste kopje thee

Een moment nemen vlak voordat je aan je dag begint – of dat nu werk is of een andere verplichting – kan een van de beste momenten zijn om te mediteren. Mediteren in de ochtend kan echt helpen om je geest te focussen en je klaar te stomen voor wat je moet bereiken. En als je het inplant voor een vaste routine, zoals een kopje thee of koffie zetten, is de kans groter dat je niet vergeet om het elke dag te doen.

   4. Lunchtijd

Wanneer is mediteren het beste in te plannen tijdens de werkdag? Lunchtijd is een moment op de dag waarop het tijd is om een pauze te nemen en middagmeditatie is een geweldige manier om jouw geest een echte pauze te gunnen. Samen met een voedzame maaltijd kan het bovendien het perfecte moment zijn om te regenereren en je klaar te maken voor een productieve middag.

   5. Energiedip 's middags

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: de gevreesde inzinking om 16 uur. Wanneer je energieniveau laag is, is je focus niet geweldig en neemt je motivatie snel af. Als het zover is, heb je een reset nodig en een manier om nieuwe energie op te doen. Voeding kan helpen, net zoals tijdens de lunch, en een snelle meditatie van vijf minuten kan je ook net die boost geven die je nodig hebt.

   6. In de badkamer

Combineer een schoon lichaam met een schone geest voor een diep verjongend ritueel. Vijf (of meer) minuten voordat je onder de douche stapt is een van de beste momenten om te mediteren en helpt om meditatie in je dagelijkse routine te verankeren. Je kunt zelfs op het toilet mediteren – let alleen wel op de andere gezinsleden (gebonk op de deur kan je vredige moment verstoren)!

Soms is het gewoon een kwestie van een moment pakken wanneer je kunt, en het toilet kan de ideale plek zijn! Combineer jouw snelle meditatie met zacht en mild toiletpapier, zoals Edet Ultra Soft, voor een ultra-ontspannende comfortpauze.

   7. Wanneer je klaar bent met werken

Als je het kunt, is dit zeker een van de betere momenten om te mediteren. Het is een manier om de werkdag achter je te laten en over te stappen naar het leven thuis. Combineer dit met je meditatie voor het slapengaan en kijk uit naar een meer ontspannen versie van jezelf. 

   8. Voor en na het sporten

Een snelle meditatie voor je training kan je helpen om meer gefocust te zijn in het moment en helpt je om meer aandacht te besteden aan wat je lichaam nodig heeft terwijl je traint. Meditatie na de training is ook een goede gewoonte na de cooling-down. Zo help je jouw spieren ontspannen en kan je genieten van de mentale en fysieke voordelen van de training.

   9. In het weekend

Mediteren tijdens de werkweek is geweldig, maar in het weekend heb je misschien meer tijd voor een lange meditatiesessie. Kies een moment van de dag dat het jou uitkomt – in de ochtend, middag of avond – en mediteer zonder tijdslimiet: neem gewoon zoveel tijd als je lichaam en geest nodig hebben om echt tot rust te komen.

   10. Wanneer je je gestrest voelt

Tot slot, wanneer is het beste moment van de dag om te mediteren als je je gestrest voelt? Het eenvoudige antwoord is: wanneer je maar kunt. Als je een paar minuten kunt vinden om jezelf tot rust te brengen en diep te ademen, zal dat je helpen om de stress weg te laten smelten en je weer te concentreren op de taken die voor je liggen. 

Zoals je ziet, kan meditatie op elk moment van de dag grote voordelen hebben en het beste moment om te mediteren kan van dag tot dag verschillen. Ongeacht hoe laat het voor jou het beste werkt, neem de tijd om te mediteren en je kunt beginnen met het verbeteren van jouw welzijn. 


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op