Maak een thuisspa: je badkamer gezellig maken

Maak een thuisspa: je badkamer gezellig maken

We brengen een groot deel van onze tijd door in de badkamer, dus is het belangrijk dat het een ontspannende en comfortabele omgeving is. Ontdek onze tips om jouw badkamer gezellig te maken en doe inspiratie op over hoe je van je badkamer een spa als oase van rust kunt maken. Ruim op, organiseer en tover je badkamer om tot een thuisspa waar je kunt genieten van wat tijd voor jezelf. 

Rommel verwijderen

Onze eerste tip om een thuisspa te maken is misschien wel de belangrijkste: opruimen. Het is heel moeilijk om tot rust te komen als je omringd bent door spullen! Het is bovendien ook moeilijker om oppervlakken schoon te houden. Opruimen doe je in drie eenvoudige stappen:

 1. Haal alles uit je badkamer.
 2. Maak drie stapels: houden, verplaatsen of weggooien/recyclen.
 3. Alle dingen die je wilt houden, plaats je terug in je badkamer. Verplaats de dingen die elders kunnen blijven en gooi de laatste stapel weg (recycle waar mogelijk).

Als er weinig ruimte is, kun je dingen die je niet regelmatig gebruikt, zoals reservehanddoeken, in een andere ruimte opbergen. Nu we het toch over opbergen hebben – dat is de volgende tip in onze lijst om een spa van je badkamer te maken…

Organiseer je opbergruimte

De tweede van onze thuisspatips draait om het netjes opbergen van badkamerbenodigdheden. Misschien moet je investeren in nieuwe handdoekhouders of haakjes, een tandenborstelhouder of een zeepbakje, maar het is de moeite waard om de volgende dingen een goede plek te geven: 

 • Tandenborstels/tandpasta
 • Douchegel 
 • Shampoo/conditioner
 • Handzeep 
 • Handdoeken
 • Washandjes

Alle overige spullen kunnen waarschijnlijk in een kastje worden opgeborgen. Een kastje onder de wastafel kan een nuttig gebruik zijn van de lege ruimte, net als een muurkastje erboven. Hier kun je bijvoorbeeld deodorant of vochtinbrengende crèmes opbergen. 

Om een badkamer gezellig te maken is het handig om vlot bij belangrijke items te kunnen. Kies voor een opbergsysteem met kleine dozen, manden of bakjes waar je items per categorie in kunt sorteren. Je zult je veel meer zen voelen in je badkamer als je niet 10 minuten naar het scheerschuim hoeft te zoeken!

Leg een voorraadje alledaagse luxe aan

Eenvoudige, alledaagse badkamerideeën kunnen jouw ervaring in je thuisspa flink verbeteren. Misschien ben je niet echt onder de indruk van je badkamer als je naar het toilet moet, maar je kunt zelfs die alledaagse taken in de badkamer fijner maken door kwaliteitsproducten te gebruiken, zoals Edet Ultra Soft toiletpapier

Edet Ultra Soft toiletpapier is zacht en sterk, wat helpt om die alledaagse badkamerervaringen te verbeteren. Stop wat reserverollen in een van jouw opbergsystemen zodat je het altijd bij de hand hebt.

Voeg verwennende extra's toe

Als al je benodigdheden op hun plaats staan, is het tijd om een gezellige badkamer te creëren. Denk hierbij aan het toevoegen van wat luxe accenten. We hebben het over het nabootsen van dat professionele spa-gevoel bij jou thuis.

De eenvoudigste manier om de badkamer om te toveren tot een thuisspa is om een aantal speciale items bij de hand te houden voor als je een bad neemt:

 • Geurkaarsen
 • Etherische oliën om aan het badwater toe te voegen
 • Een zachte badjas en slippers
 • Wil je je bad naar een nog hoger niveau tillen? Probeer eens wat ontspannende muziek die wordt afgespeeld via waterdichte luidsprekers.

Maak af en toe tijd vrij voor een echte verwenbehandeling en verwen jezelf met doe-het-zelf-behandelingen, zoals haarmaskers of zelfgemaakte gezichtsmaskertjes.

Met deze ideeën voor een ontspannende, gezellige badkamer kun je een van de kleinste kamers van het huis aantrekkelijker maken, zodat je er elke dag met plezier gebruik van maakt.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op