Wat helpt tegen diarree? 4 huismiddeltjes

Wat Helpt Tegen Diarree

Wil je weten wat helpt bij diarree? Wij geven je praktische tips om snel van je diarree af te komen en om te voorkomen dat je anderen besmet. Lees snel verder!

Wat moet je doen als je diarree hebt?

Hier zijn een aantal praktische dingen die je kunt doen als je diarree hebt:

 • Blijf thuis.
 • Drink genoeg water of vocht.
 • Besteed extra aandacht aan hygiëne. Het is belangrijk dat jij jouw besmettelijke bacteriën niet overdraagt aan iemand anders. Probeer de volgende vijf tips voor extra hygiëne:
  o Was je lakens, kleren, etc. apart van de was van anderen in je huishouden.
  o Gebruik vochtig toiletpapier voor extra hygiëne.
  o Deel geen eten of drinken met anderen.
  o Was je handen regelmatig en altijd na het toiletbezoek.
  o Maak plekken waar veel bacteriën zich verzamelen, zoals deurknoppen, schoon met een antibacteriële reiniger.
 •  Eet zodra je daar weer behoefte aan hebt.
 • Rust goed uit.

Voor een fris en schoon gevoel gebruik je eerst droog toiletpapier en daarna vochtig toiletpapier. Edet vochtig toiletpapier reinigt beter dan droog toiletpapier alleen.

Wat moet je eten als je diarree hebt?

Lees hier wat helpt tegen diarree: vier geweldige huismiddeltjes om te eten of drinken als je diarree hebt.

 1. Probeer een vloeibaar dieet
  Best lastig soms: wat moet je doen als je diarree hebt? Het is belangrijk om, zodra dit lukt, wat te eten. Een vloeibaar dieet kan een natuurlijke tijdelijke oplossing zijn. Diarree maakt je maag zwak, dus je moet oppassen dat je niets eet dat jouw maag kan irriteren.
 2. Eet vezelrijke voeding
  Er wordt vaak aangeraden om witte rijst of bananen te eten als je diarree hebt, omdat deze voedingsmiddelen een verstoppende werking zouden hebben, maar beter is het om vezelrijke voeding te eten. De vezels zorgen namelijk voor een goede darmwerking en maken je ontlasting soepel maar stevig. Volkorenbrood, havermout of zilvervliesrijst is dus precies wat je moet eten als je diarree hebt. Eet kleine porties en voeg niets toe tot je je weer een beetje aangesterkt en beter voelt.
 3. Appelazijnoplossing tegen diarree
  Wat ook werkt tegen diarree: een mix van appelazijn. Mix twee theelepels appelazijn met een beetje honing in een glas water voor een natuurlijke oplossing. Door de ontstekingsremmende eigenschappen van de ingrediënten zouden de symptomen van diarree moeten afnemen. Voor het beste resultaat drink je dit 2 tot 3 keer per dag.
 4. Drink kruidenthee
  Als je diarree hebt is wat je drinkt net zo belangrijk als wat je eet. Naast veel water en de appelazijnmix kan kruidenthee ook helpen. Goede keuzes zijn gember-, kamille- en groene thee: deze hebben een kalmerend effect op je buik.

Nu je weet wat helpt bij diarree, hoef je niet meer in stilte te lijden. Rust goed uit, zorg goed voor je buik en gebruik onze vier huismiddeltjes om je snel beter te voelen.

 


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op