Slimme tips voor de inrichting van een kleine badkamer

Opbergen Badkamer

Stoot je elke keer dat je je tandenborstel wilt pakken, je dagcrème om in de wastafel? Je bent de enige niet! Als je zowel je grootste badlakens als je kleinste pincet in de badkamer wilt op-bergen, wordt het al snel een van de rommeligste kamers in je huis. Met deze creatieve ideeën om een zeer kleine badkamer in te richten - van de beste opbergers tot tips om handdoeken op te bergen in de badkamer - heb je zo een georganiseerde ruimte om heerlijk in te ontspannen.

 1. Gebruik de deur om een minibadkamer in te richten
  Je badkamerdeur biedt een schat aan ruimte. Hang een opberger van textiel aan de achterkant van de deur om handdoeken op te bergen in de badkamer, of bevestig kleine mandjes aan de deur om je haarborstel, stijltang, haardroger en andere accessoires in op te bergen. Je kunt altijd haakjes en mandjes toevoegen om nog meer opbergruimte te creëren.
 2. Organiseer je toiletartikelen
  De flessen shampoo, conditioner en douchegel glijden vaak van de rand van het bad of staan onhandig op de vloer van de douche. Een douchemandje dat je over de douchecabine of de gordijnrail kunt hangen geeft je in een keer een stuk meer opbergruimte voor je toiletartikelen.
 3. Gebruik de hoeken
  Je kunt je shampoo en conditioner ook opbergen in de badkamer met behulp van een mandje in de hoek van de douche, zodat je overal gemakkelijk bij kunt. Kies een exemplaar met zuig-nappen als je liever geen gaten in de muur boort.
 4. Magnetische magie
  Een magneetstrip past perfect in de inrichting van een kleine badkamer en bespaart je veel tijd, omdat je nooit meer op zoek hoeft naar je nagelschaartje, wimperkruller en andere kleine metalen spulletjes.
 5. Opbergruimte in een kleine badkamer creëren: planken
  Als je een minibadkamer wilt inrichten, kun je de waardevolle ruimte boven de stortbak van je toilet niet negeren. Installeer plankjes boven de wc om bijvoorbeeld Edet toiletpapier , gastendoekjes en planten neer te zetten.
 6. Verbeter je planken
  De ruimte naast of achter de spiegel wordt niet altijd goed benut. Kies een ondiep spiegelkastje met planken aan de zijkant om de spullen die je dagelijks gebruikt op te bergen, zoals tanden-borstels en kammen. Ook kun je haakjes naast de spiegel bevestigen om handdoeken of kleren op te hangen.
 7. Handdoeken opbergen in de badkamer
  Een handdoekrekje onder de wastafel zorgt voor meer opbergruimte. Je hebt er geen extra ruimte voor nodig, je kunt altijd gemakkelijk je handen drogen, en bovendien houd je zo je handdoeken en je badlakens gescheiden.
 8. Stop alles in een mandje
  Een mandje is een van de beste opbergers voor de badkamer. Mandjes zijn veelzijdig, halen alles uit je ongebruikte ruimte en er past veel in – van handdoeken tot lege wc-rollen. Je kunt ze op planken zetten, op de vloer laten staan of bovenop de badkamerkastjes.
 9. Creatieve opbergers voor de badkamer: glazen potten
  Glazen potten zijn erg handig om kleine spullen op te bergen in de badkamer. Ze zijn bovendien perfect om te beschilderen. Gebruik glasverf om ze te versieren. Als je kinderen (of nichtjes of neefjes) hebt, is dit leuk om samen te doen! Je kunt kleine spulletjes zoals wattenstaafjes, wat-tenschijfjes of tandenborstels perfect in de potten bewaren. Zet ze op een plank of bevestig ze aan een haak aan de muur.

Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op