5 slimme tips om je grote of kleine keuken in te richten

Vrouw doet wat keukenorganisatie

Wat het formaat van je keuken ook is, een goede keukenindeling is essentieel om makkelijk en hygiënisch te kunnen koken en dineren. Laat tijd- of ruimtegebrek je niet ontmoedigen: je keuken organiseren is makkelijk met een aantal slimme strategieën en opbergoplossingen. 

Puilen er spullen uit elke lade en staan de kastjes vol met mysterieuze potten en blikken? Je keuken inrichten is een stuk makkelijker met deze 5 ideeën om je aanrecht en keukenkasten te organiseren, zodat je heerlijk ontspannen kunt koken.

Edet Easypull Premium is de perfecte accessoire voor je nieuwe keukenindeling. Zo heb je altijd een vel keukenpapier bij de hand. Het keukenpapier past in de unieke dispenser die het papier tegen vuil en vochtigheid beschermt. De velletjes zijn bovendien makkelijk met één hand af te scheuren.

 1. Ruim je keuken op
  Je keuken ordenen begint met een flinke opruimsessie. Gooi bedorven voedsel weg (vergeet niet de verpakkingen in de juiste afvalbakken te doen), zet alles wat niet in de keuken thuishoort terug op de juiste plek en geef apparaten weg die je al meer dan een jaar niet hebt gebruikt. Wees eerlijk: ga je ooit die sapcentrifuge gebruiken die je 3 jaar geleden cadeau hebt gekregen?

 2. Een kleine keuken inrichten: creëer meer opbergruimte …
  Als je ook na het opruimen niet genoeg plek hebt voor al je keukenspullen, is het waarschijnlijk tijd om te investeren in meer opbergruimte. Daar heb je niet per se een grotere keuken voor nodig. Slimme mandjes om onder je planken te hangen, vormen snel extra ruimte voor ditjes en datjes. Je <a href="/producten/keukenpapier/easypull-keukenpapier-dispenser"> Edet Easypull dispenser</a>
  hang je aan de muur en ook voor je aluminiumfolie en bakpapier kun je houders vinden die je zo aan de muur bevestigt.

 3. ... en leer de beste manieren om keukenkasten te organiseren
  Kastjes met potten en pannen staan er bekend om: de typische onhandige keukenkastinrichting met stapels koekenpannen en deksels. Als je elke keer dat je je favoriete braadpan zoekt een kleine metalen lawine veroorzaakt, kun je proberen om een rails te installeren waar je je pannen aan kunt ophangen.
 4. Gebruik de binnenkant van de deurtjes voor je keukenkastinrichting
  Je kunt op een slimme manier je keuken organiseren door gebruik te maken van de binnenkant van je kastdeurtjes. Schroef kleine haakjes in de deuren en pas ze aan je opbergwensen aan. Je kunt bijvoorbeeld kleine keukenbenodigdheden aan de haakjes zelf hangen of kleine metalen mandjes aan de haken hangen om je kruiden en specerijen in op te bergen.

 5. Een betere keukenorganisatie met zichtbare memo’s
  Sta je nog wel eens naar een open kastje of koelkast te staren zonder dat je je herinnert waar je nou eigenlijk naar op zoek was? Kies een plek om handige lijstjes en andere memo’s op te hangen. Dit kan een spiekbriefje zijn om verschillende maten om te rekenen, boodschappenlijstjes, je wekelijkse maaltijdplanning of notities voor je gezinsleden. Je kunt hiervoor een prikbord aan een kastdeurtje bevestigen: het neemt niet veel ruimte in beslag en is een goede plek om briefjes of zelfs lichte keukenspullen op te hangen.

 6. Je keuken ordenen en schoonhouden
  Nu je keuken prachtig georganiseerd is, is het tijd om dit zo te houden; en een goede keukenorganisatie maakt het ook een stuk makkelijker om alles schoon te houden. Leg een paar vellen sterk en absorberend keukenpapier, zoals Edet, op planken en in lades om ze veel sneller en makkelijker schoon te maken. Je hoeft ze alleen maar weg te gooien en te vervangen als ze plakkerig worden, zonder dat je meteen naar je allesreiniger hoeft te grijpen. Een vel keukenpapier in de groentela kan zelfs helpen om sla en verse kruiden langer vers te houden! 

Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op