7 geweldige tips voor je koelkastindeling

Een stel haalt wat fruit en groenten uit de koelkast

Daar sta je dan voor de koelkast, tot aan je ellebogen in je verzameling sauspotjes en halfvolle flessen room. Je weet zeker dat je de koelkast laatst nog opgeruimd hebt, maar toch kun je niet vinden wat je zoekt. Elke keer dat dit gebeurt neem je je voor om de koelkast nu eens echt goed te organiseren, maar waar begin je? Met onze 7 tips vind je zo de indeling van je koelkast die perfect bij je past, zodat je zonder gedoe je koelkast kunt inrichten.

Simpele hygiëneregels voor de inrichting van je koelkast

Goede hygiëne in de koelkast is essentieel en komt er eigenlijk op neer dat je dezelfde soorten voedsel bij elkaar bewaart. Zo voorkom je kruisbesmetting en is het bovendien makkelijker om te vinden wat je zoekt. Bovendien zorgt het ervoor dat de sterke smaak van bijvoorbeeld tonijn niet in je vruchtenyoghurt terechtkomt.

 

Wikkel je verse kruiden in vochtig, superabsorberend Edet Superior keukenpapier zodat ze niet uitdrogen in je koelkast en langer vers blijven.

 

7 tips om je koelkast te organiseren

 1. Koelkast inrichten: voedselveiligheid
  Bewaar vlees apart van ander eten. Leg vlees, vis en gevogelte op de onderste plank van je koelkast zodat het vocht niet op ander voedsel kan druppelen, vooral tijdens het ontdooien. Houd ook klaargemaakt eten en kant-en-klare producten zoals zuivel en toetjes bij je fruit en groente vandaan om kruisbesmetting met bacteriën en smaken te voorkomen.
 2. Indeling van de koelkast op basis van houdbaarheidsdata
  Pak je koelkast aan als een professionele vakkenvuller: zet producten die je net hebt gekocht achter oudere producten om je te helpen alles op te maken voordat de houdbaarheidsdatum verstreken is.
 3. Gepersonaliseerde inrichting van de koelkast
  Vind jij het heerlijk om je huis te organiseren? Maak dan je koelkastindeling extra efficiënt door voedingsmiddelen te sorteren gebaseerd op hoe vaak je ze gebruikt. Verdeel de planken in snelle en langzame banen, zodat je veelgebruikte producten niet kwijtraakt achter die pot augurken die al sinds de kerstdagen in je koelkast staat.
 4. De koelkast inrichten met mandjes
  
Je houdt het overzicht en raakt nooit meer een potje kwijt als je je koelkast inricht met mandjes of uittrekbare dienbladen. Je ziet meteen wat je allemaal nog in huis hebt en bovendien is de koelkast zo ook veel makkelijker schoon te maken!

  Je koelkast is nog makkelijker schoon te maken als je de planken, mandjes en dienbladen bedekt met een paar vellen Edet keukenpapier voordat je ze vult met eten. Je kunt dit ook doen met je groentelade: het keukenpapier absorbeert vocht van je groente en fruit, waardoor je sla langer vers blijft.

 5. Koelkast organiseren met markeerstift
  Heeft de deur van je koelkast een glanzend wit oppervlak? Dan kun je erop schrijven met een droog afveegbare marker (markeerstift). Terwijl je na het boodschappen doen alle spullen in de koelkast zet, schrijf je op de koelkast wat erin zit. Zodra je iets opgemaakt hebt, veeg je het er weer vanaf. Zo weet je precies wat je nog in huis hebt zonder dat je de koelkast ook maar open hoeft te doen. Je kunt zelfs een sterretje zetten naast een product dat niet lang meer goed zal blijven.
 6. Slimme koelkastindeling met een draaiend dienblad
  Til de inrichting van je koelkast naar een hoger niveau met een ronddraaiend dienblad! Zet het op een plank en leg de producten erbovenop, zodat je overal makkelijk bij kunt. Vergeet niet om eerst een paar vellen keukenpapier op het dienblad te leggen, zodat bijvoorbeeld glazen potjes er niet makkelijk vanaf glijden.
 7. Maak een foto van je koelkastinrichting
  Sta je wel eens in de supermarkt terwijl je je niet meer kunt herinneren of je nou nog een extra pak melk in huis hebt? Je hoeft niet langer je huisgenoten lastig te vallen als je voordat je vertrekt een foto maakt van de binnenkant van je koelkast. Je ziet zo in een oogopslag wat je nodig hebt!

Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op