4 van de beste spelletjes voor Zoom-gesprekken

4 van de beste spelletjes voor Zoom-gesprekken

Als je elkaar niet in levende lijve kunt zien, kun je met vrienden en familie een bijzondere vorm van plezier hebben dankzij interactieve videogesprekken. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone, laptop of tablet met een camera zodat iedereen je kan zien. Dan is het simpelweg een kwestie van verbinding maken met internet en leuke Zoom-spelletjes spelen. Of je nou maar met z'n tweeën bent of met een hele groep, er zijn genoeg spelideeën om jullie allemaal te vermaken. Klaar om te spelen? Hier zijn vier van de beste spelletjes om via Zoom te spelen.

   1. Alfabetspeurtocht

Dit is ideaal voor iedereen die op zoek is naar Zoom-spelletjes voor energieke bellers. Iemand moet de organisator zijn en de boel in de gaten houden, dus als jij dat bent, lees je hier hoe je het spel moet spelen:

 • Schrijf van tevoren het alfabet op en wijs aan elke letter een voorwerp toe.
 • Als iedereen klaar is om te spelen, roep je elk voorwerp om de beurt. Iedereen snelt weg om het voorwerp te halen, met als doel niet als laatste terug te zijn. Maak het competitief door de bellers levens te geven – twee keer laatste en je bent uit.
 • Afhankelijk van de leeftijd van de bellers kun je het simpel houden en gewoon het alfabet doorlopen. Of voorkom dat ze op voorhand al op zoek gaan door het willekeurig te houden. A, E, L, B... Q. Plezier gegarandeerd – en dat is essentieel voor goede Zoom-partygames! 
 • Je kunt dit spel met zoveel mensen spelen als je wilt, maar het werkt beter met maximaal 10; anders kan het een beetje hectisch worden.

Hou het eenvoudig door voor elke letter gewone huishoudelijke voorwerpen te kiezen. Bijvoorbeeld sleutels voor 'S' en toiletpapier voor 'T' –  dat is nog eens een handig gebruik voor die zachte Edet Comfort wc-rol!

   2. Quiztijd

Een ouderwetse quiz staat hoog op de lijst van leuke spellen via Zoom. Het enige wat je nodig hebt is pen en papier. Maar hoe maak je het spel voor iedereen aantrekkelijk, vooral als je mensen aan de lijn hebt die altijd de antwoorden weten? Probeer dit eens:

 • Laat iedereen die meespeelt (dit werkt het beste bij maximaal zes personen) een aantal vragen bedenken over het door hen gekozen onderwerp. Laat ze dat van tevoren weten. Dit is een geweldige manier om het speelveld gelijk te maken.
 • Na afloop van de ronde moet je tegelijk je antwoorden omhoog houden... voor het geval iemand zin heeft om iets te wijzigen.
 • Wees om beurten quizmaster en tel de antwoorden bij elkaar op om te zien wie er wint – uiteraard mag je niet je eigen vragen beantwoorden. 

   3. Bingo

Als je op zoek bent naar een goed idee voor een virtueel verjaardagsfeestje is dit een van de leukste familiespelletjes om op Zoom te spelen. Spanning, geschreeuw, feest... het heeft het allemaal. Hier is wat je nodig hebt en hoe je het moet spelen:

 • Je hebt iemand nodig die de nummertjes afroept (dat kan jij zijn). 
 • Een paar bingobladen, die je van tevoren naar je bellers mailt om af te drukken. Dit is waar je zo creatief kunt zijn als je wilt. Het kunnen standaard nummers zijn, maar wat dacht je van afbeeldingen? Dieren, sport, films, beroemde bezienswaardigheden... Wees inventief en maak het anders. 
 • Je hoeft alleen maar de naam op te schrijven van wat elk plaatje voorstelt en het dan om te roepen. De bellers kunnen ze tijdens het spelen afvinken.
 • Wees duidelijk met je oproepen en houd het tempo erin. Dit is geen slaapverwekkende bingo in de plaatselijke kerkzaal. Dit is snel en leuk – precies wat je wil van een Zoom-spelletje.
 • Wanneer het tijd is voor iemand om "bingo!" te roepen, moet diegene de kaart omhoog houden om te bewijzen dat hij  of zij gewonnen heeft – de ruzies kunnen starten (maar vooral om te lachen, natuurlijk).
 • Een van de beste dingen aan dit spel is dat je zoveel spelers kunt hebben als je wilt. En als meer dan één speler beweert gewonnen te hebben, ontstaat er chaos... en wordt er flink gelachen.

   4. Woorden omzetten in beelden

Dit is een van de meest geschikte Zoom-spelideeën als je met z'n tweeën bent. Het is creatief en zal ongetwijfeld voor een hoop gegiechel zorgen:

 • Pak een pen en papier – dit is alles wat je nodig hebt om heel wat spelletjes via Zoom te spelen.
 • Maak gebruik van een woordzoeker. Er zijn tal van apps of sites die je kunt gebruiken.
 • Druk tegelijkertijd op de knop van de woordzoeker en jullie hebben allebei een woord om te tekenen.
 • Stel een tijdslimiet in en laat elkaar zien wat je bedacht hebt. 
 • Raad wat de creatie van de ander moet voorstellen. 
 • Verbaas je – of lach –  over elkaars artistieke vaardigheden.

Tot zover onze lijst met vier van de beste spelletjes om op Zoom te spelen. Probeer ze eens uit, bedenk je eigen spel en beleef plezier met je familie of vrienden waar je nu niet bij kunt zijn.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op