10 tips voor inpakken bij verhuizen

Verhuizen Tips

Verhuizen is altijd weer spannend. Het is een nieuwe start waarna je goed opgeruimd (letterlijk) verder kunt gaan. En het is een goed moment om “per ongeluk” die “interessante” vaas, die je voor je verjaardag hebt gekregen, kwijt te raken. Maar het kan het ook voor veel stress zorgen, en dat begint vaak al bij het inpakken.

Hier zijn daarom een paar handige inpaktips voor verhuizen, die ervoor zorgen dat je spullen (en je relatie met je partner, verhuizers of heel lieve vrienden) niet kapot gaan. Met deze 10 tips voor verhuizen is het inpakken zo voor elkaar.

Maak een aparte doos met ‘broodnodige dingen, zoals bekers, koffie, thee, borden, bestek’ en stop er een paar rollen Edet toiletpapier in, zodat je die meteen bij de hand hebt als je in je nieuwe huis aankomt. Je wilt niet door tien dozen moeten zoeken in geval van hoge nood!

Georganiseerd verhuizen: tips voor inpakken

  1. Ruim je huis op. Onze eerste tip bij verhuizen: inpakken voor een verhuizing is gemakkelijker als je minder spullen hebt en als je weet waar alles ligt. Verkoop grote spullen die je niet gebruikt, zodat je ze niet hoeft mee te nemen naar je nieuwe huis.
  2. Bepaal de volgorde voor het inpakken bij de verhuizing. Maak een verhuizingschecklist met alles wat je moet doen, inclusief het pakken. Zo weet je zeker dat alles goed georganiseerd is en heb je geen last van lastminute stress.
  3. Begin vroeg. Als je al begint voordat je gaat verhuizen, is inpakken een eitje. Pak alles wat je weinig gebruikt al een paar maanden van te voren in, zoals seizoensafhankelijke kleding, decoratieve spulletjes, kunst en snuisterijtjes.
  4. Gebruik sterke dozen. Sterke, stijve dozen zorgen ervoor dat je eigendommen veilig zijn. Als je veel zware dingen in dezelfde doos doet, heb je een doos van goede kwaliteit nodig, om ervoor te zorgen dat niet alles op straat valt.
  5. Vul dozen op een slimme manier. Voorkom dat je spullen breken door dozen van verschillende formaten te gebruiken. Grote dozen zijn handig voor kleding of boeken (vul grote dozen niet met alleen zware dingen!), maar glazen of andere breekbare spullen kun je beter in kleinere dozen pakken. Zo hebben ze weinig beweegruimte en zullen ze minder snel breken.
  6. Groepeer dozen per kamer. Denk bij het inpakken voor het verhuizen ook alvast aan het uitpakken. Zo weet iedereen die je helpt ook precies waar ze de dozen neer moeten zetten.
  7. Pak alles goed in. Bij het verhuizen zijn tips om breekbare spullen in te pakken onmisbaar! Zo voorkom je tegenvallers bij het uitpakken van je wijnglazen of favoriete servies. Je kunt bubbeltjesplastic, oude kranten, een keukenrol of Edet toiletpapier gebruiken om deze spullen veilig te houden.
  8. Label de dozen. Als je op de dozen schrijft wat erin zit, wordt het een stuk makkelijker om alles weer uit te pakken. Bovendien weet je zo welke dozen breekbare spullen bevatten en kun je daar extra voorzichtig mee zijn.
  9. Alle hulp is welkom! Verhuizen is een klus voor meerdere mensen. Zorg ervoor dat iedereen weet voor welke ruimte zij verantwoordelijk zijn. Check op de verhuisdag zelf nog even of er voldoende toiletpapier hangt in je “oude” huis, ook dan wil je niet misgrijpen.
  10. Stapel de dozen. Wil je weten hoe je de dozen in de auto of vrachtwagen zet? Deze informatie mag natuurlijk niet ontbreken bij onze tips bij verhuizen. Dit is de beste volgorde voor inpakken bij de verhuizing: zware dingen onderaan en lichte en breekbare spullen bovenop. Zet ze dicht tegen elkaar zodat ze niet kunnen schuiven of omvallen.

Onze laatste tips voor verhuizen: trek comfortabele kleren aan en regel van tevoren het avondeten. En als je de glazen nog niet ingepakt hebt, kun je misschien alvast een fles champagne opentrekken om afscheid te nemen van je oude huis.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op