Zeepresten verwijderen uit de badkamer

Zeepresten verwijderen uit de badkamer

Zeepresten kunnen zich snel ophopen in de badkamer, of dit nu op het douchegordijn, het bad of de kraan is. Het is misschien geen werkje waar je op zit te wachten, maar het verwijderen van zeepresten is eigenlijk heel gemakkelijk te doen. We geven je daarom een aantal tips om zeepresten uit de badkamer te verwijderen.

Zeepresten verwijderen uit het bad

Het is een plek om te ontspannen; even je hoofd leegmaken en de spieren ontspannen. En dat lukt natuurlijk een stuk beter in een schoon bad. We geven je daarom een handige methode om zeepresten uit het bad te krijgen:

Dit heb je nodig:

 • Spons
 • Keukenpapier
 • Plantenspuit
 • Azijn
 • Zuiveringszout (soda)
 • Kom
 • Puimsteen (dit is niet essentieel)
 1. Combineer het zuiveringszout met de azijn in een verhouding van 3:1. De bubbels die opkomen horen erbij.
 2. Dep een spons in het mengsel.
 3. Schrob zachtjes op de zeepresten op te lossen.
 4. Om hardnekkige zeepresten te verwijderen kun je een natte puimsteen gebruiken. Maak de steen eerst nat, want met een droge steen loop je kans om krassen op het oppervlak van de badkuip te maken. En test het mengsel en de schrobber van je keuze eerst op een onopvallende plek om te controleren dat ze je badkuip niet beschadigen.
 5. Veeg eventuele restjes van het schoonmaakmengsel weg met keukenpapier en spoel het bad grondig af.

Aangekoekte zeepresten verwijderen van je douchegordijn

Een ophoping van douchegel of aanslag van een blok zeep; een douchegordijn is vaak een gemakkelijk doelwit voor de ophoping van zeepresten. Hoe langer je het uitstelt om zeepresten te verwijderen, des te meer ze zich blijven ophopen. Maar zeepresten oplossen is eigenlijk erg gemakkelijk gedaan:

 1. Meng je schoonmaakmiddel van water en azijn in een plantenspuit. Dat is alles wat je nodig hebt.
 2. Spuit het schoonmaakmiddel op kleine delen van het gordijn tot het helemaal bedekt is. Trek aan elk deel om de plooien plat te maken zodat het gemakkelijker wordt om die slijmerige resten te bedekken.
 3. Laat de oplossing 10 tot 15 minuten inwerken. Het zuur in de azijn moet voldoende zijn om de zeepresten op te lossen.
 4. Als het vuil echt hardnekkig is, kun je het gordijn eerst op een fijnwasprogramma in de wasmachine wassen. Controleer wel dat het materiaal daarvoor geschikt is. Zo niet, dan kun je het in een grote emmer, de gootsteen of de badkuip laten weken... voordat je die emmer, gootsteen of badkuip schoonmaakt natuurlijk.

Zeepresten verwijderen van metalen armaturen

Kranen, afvoeren, doucheslangen en -koppen; zoveel metaal en net zoveel plekken waar zeepresten zich kunnen vastzetten. Maar wat is de beste manier om zeepresten van metalen armaturen te verwijderen? De vertrouwde combinatie van azijn en zuiveringszout kan ook hier wonderen verrichten. Dit is wat je moet doen:

 1. Wrijf het mengsel in op alle plaatsen met aangekoekt vuil.
 2. Laat het 10 minuten inwerken om het vuil af te breken.
 3. Schrob goed en let vooral op de moeilijk bereikbare plaatsen; de hoeken, spleten, gaatjes en de ketting van de stop.
 4. Spoel alles grondig af, controleer of alles schoon is en herhaal deze stappen indien nodig.
 5. Poets als laatste stap de armaturen op met een stuk keukenpapier om de glans naar boven te halen.

De beste manier om zeepresten te verwijderen is met iets dat sterk genoeg blijft om het vuil weg te schrobben, zelfs als het nat is. Edet Superior keukenpapier is perfect voor deze klus. Het keukenpapier komt op lastige plekken en in moeilijk bereikbare hoekjes zonder uit elkaar te vallen. Bovendien kun je er goed mee boenen; het perfecte hulpje voor het verwijderen van zeepresten.

Met wat hard werk, een goed schoonmaakmiddel en een beetje handigheid heb je alle zeepresten in de badkamer zo verwijderd. Zorg er daarom voor dat je altijd de juiste benodigdheden in huis hebt om je bad, douchegordijnen en armaturen weer te laten glanzen.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op