Zo doe je dat: hondenpoten desinfecteren wanneer ze heel modderig zijn

Zo doe je dat: hondenpoten desinfecteren wanneer ze heel modderig zijn

Het is natuurlijk een heerlijk moment als je hond het huis binnenrent. Maar het schattige gaat er wel vanaf als je hondenpoten niet schoonmaakt voordat ze je hele tapijt volstempelen met pootafdrukken!

Grondig schoonmaken is een essentieel onderdeel van hondenpoten verzorgen, en wij vertellen je graag hoe je hondenpoten kunt schoonmaken en hoe je hondenpoten kunt desinfecteren om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven. Van hondenpoten wassen tot effectieve verzorging van honden voetzolen, laten we kijken naar de beste manieren om de modder weg te halen en de voetjes van je trouwe viervoeter blijvend te verzorgen.

Waarom schone hondenpoten zo belangrijk zijn

Naast het zorgen dat er niet overal modder in je huis komt, is grondig schoonmaken een belangrijk onderdeel van pootverzorging bij honden. Ten eerste, door hondenpoten regelmatig te wassen houd je ze niet alleen schoon, je zult ook in staat zijn om ze te controleren op narigheid zoals teken, wondjes, schrammen, enzovoort.

Constitente verzorging van hondenpoten helpt je ook om te voorkomen dat bacteriën en infecties groeien en te zorgen dat de voetjes van je hondenvriendje schoon, ontspannen en gezond zijn.

Hoe maak je hondenpoten schoon?

Maak een plan en voer het uit voordat je hond in huis komt, of terug in de auto klimt. Dit betekent ook dat je hem vasthoudt wanneer je de deur openhoudt, als het nodig is. Zo kun je hondenpoten wassen voordat ze de kans krijgen om vuil te verspreiden door je hele huis. Volg deze stappen om deze klus te klaren:

  1. Voordat je hondenpoten gaat wassen, haal je grote klonten vuil en modder met de hand weg, met een stuk keukenpapier om jezelf schoon te houden – dat maakt het schoonmaken een stuk makkelijker.
  2. Controleer of er niets smerigs aan de poten van je hond zit – als je sneetjes of wondjes ziet moet je de hondenpoten desinfecteren met een antiseptisch of antibacterieel product. Ga altijd naar de dierenarts als de wond er echt slecht of geïnfecteerd uitziet, of als je iets ziet waar je twijfels over hebt.
  3. Gebruik een nat stuk Edet Superior keukenpapier (of een Tempo fresh to go als je niets anders hebt) en veeg de poten van je hond een voor een af – ze zijn supersterk en absorberend, de ideale combinatie om hondenpoten schoon te krijgen. Let goed op de plekken tussen de tenen en rond de nagels en ga voorzichtig te werk.

Houd een pakje Tempo fresh to go bij de voordeur, in je zak en in je auto. Dan heb je altijd de kans om je hond schoon te vegen voordat je hem of haar loslaat op stoelen en banken.

De voetzolen van je hond verzorgen

Het zorgen voor de voetzolen van je hond is een ander belangrijk onderdeel van de verzorging van hondenpoten en helpt ook bij het voorkomen dat je huis modderig wordt. De voetzolen zijn kwetsbaar, dus het is uiterst belangrijk om ze regelmatig te inspecteren.

Volg deze tips en je zult niet alleen je huis schoonhouden na het uitlaten, je houdt er ook een blije, gezonde hond aan over.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op