5 van grootmoeders tips om het huis schoon te maken

5 van grootmoeders tips om het huis schoon te maken

Het huis van oma en opa is altijd brandschoon en dit komt niet door puur toeval of een magische spreuk. Je grootouders hebben namelijk door jarenlange ervaring de beste huishoudelijke tips geleerd. Tel hierbij op dat keukenpapier ontzettend veelzijdig is – met gebruiksmogelijkheden waar je vast nooit aan had gedacht. Maak schoonmaken thuis makkelijk met grootmoeders schoonmaaktips.

 1. Aanslag van de kraan verwijderen
  De onderkant van de kraan kan al snel onder de kalkaanslag komen te zitten. Laat het schrobben maar zitten – oma’s tips met keukenpapier bieden een makkelijkere oplossing. Week een sterk en absorberend vel Edet Superior keukenpapier in witte azijn en wikkel het om de kraan heen. Laat het een uurtje inwerken en als je het weer weghaalt, zal het glanzende resultaat je versteld doen staan.

 2. Vang druppels olie op
  Is jouw fles kookolie ook vettig van de druppels die langs de hals naar beneden zijn gegleden? Ook hier biedt een van grootmoeders schoonmaaktips de oplossing. Vouw een vel keukenpapier in een strook en wikkel het om de hals van de fles olie. Zet het vast met een elastiekje en voilà: het keukenpapier vangt de druppels op. Je hoeft het alleen elke paar dagen even te verwisselen zodat het fris blijft. Toch vette vingers gekregen? Met de Edet Easypull keukenroldispenser kun je met één hand een velletje pakken, zonder dat de rest van de rol onder de olie komt te zitten. 

 3. Tussen de kiertjes schoonmaken
  Er zijn diverse kiertjes in huis die zo moeilijk te bereiken zijn dat ze snel erg vies worden: diepe voegen, de rubbers van de douchecabine en de rails van de schuifdeur. Gelukkig komen deze ook aan bod bij opa en oma’s tips om het huis schoon te maken. Strooi eerst een laag zuiveringszout over het vuil. Giet er vervolgens wat witte azijn over en laat het 10 minuten bubbelen. Schrob de kieren met een oude tandenborstel en verwijder tenslotte het losgeweekte vuil met een sterk keukenpapiertje. Eitje!

 4. Tips voor een frisse koelkast
  Het deurvak van de koelkast zit vaak onder de melk- en sapresten. Je kunt deze natuurlijk dagelijks even wegvegen met een stuk absorberend keukenpapier, maar je grootouders weten dat voorkomen beter is dan genezen. Dankzij grootmoeders tips hoef je zelfs minder vaak schoon te maken. Bedek de planken, lades en vakken van je koelkast met keukenpapier en ze zijn meteen veel makkelijker schoon te maken. Een bijkomend voordeel is dat het papier een deel van het vocht uit de groente opvangt, waardoor deze langer vers blijft.

 5. Keukenpapier in elke kamer
  De laatste van grootmoeders tips maakt schoonmaken thuis een stuk sneller. Zet een Edet Easypull dispenser in elke kamer zodat je hoeft nooit naar de keuken hoeft te sprinten om snel gemorst eten en drinken of ander vuil op te vegen. En hoe sneller je erbij bent, hoe makkelijker het is schoon te maken. Sap gemorst in de eetkamer? Geen probleem. Heeft de puppy een ongelukje gehad bij de achterdeur? Je hebt je keukenrol meteen bij de hand.

Deze huishoudelijke tips van je grootouders bewijzen dat wat veelzijdig keukenpapier wonderen kan doen bij het schoonmaken van je huis. De beste schoonmaaktips komen tenslotte van de mensen die jarenlange ervaring hebben.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op