6 milieuvriendelijke tips voor duurzaam schoonmaken

Eco-vriendelijke schoonmaakmiddelen, zoals een citroen, limoen en zuiveringszout op een houten snijplank

Milieuvriendelijk schoonmaken is niet altijd makkelijk door de hoeveelheid water, elektriciteit en schoonmaakmiddelen die je ervoor nodig hebt. Met biologische schoonmaakmiddelen en de juiste methodes kun je toch zorgen voor een duurzaam huishouden. Met deze 6 milieuvriendelijke tips kun je je huis grondig schoonmaken zonder het milieu onnodig te belasten.

 1. Citroen als biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel
  Als je op zoek bent naar biologische schoonmaakmiddelen, kom je al snel uit bij de citroen. Omdat er gezegd wordt dat citroenen een antibacteriële werking hebben, zijn ze geweldig om verschillende oppervlakken mee schoon te maken. Het zuur kan bovendien helpen om vuil en vet te verwijderen. Pers simpelweg een citroen uit en schrob het vet, het vuil en de kalkaanslag weg met het sap en een vel sterk keukenpapier.

 2. Milieuvriendelijke reinigingsmiddelen: zuiveringszout
  Ook zuiveringszout is handig in een duurzaam huishouden. Het heeft een licht schurende werking en kan daarom helpen om pannen te schrobben, je oven schoon te maken en je toiletpot en wastafel op te frissen.

 3. Pak schimmel aan met azijn
  Schimmel aanpakken met azijn is ook een van onze favoriete milieuvriendelijke tips. Er wordt bovendien gezegd dat azijn een antibacteriële werking heeft. Er zijn veel krachtige, chemische schimmelverwijderaars verkrijgbaar, maar ook het simpele schoonmaakazijn kan wonderen doen. Combineer het azijn met zuiveringszout voor een nog krachtiger biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel.

 4. Duurzaam schoonmaken zonder elektriciteit
  Stofzuigers, kruimeldieven en elektrische borstels zijn dan misschien wel erg goed in schoonmaken, maar het zijn niet de duurzaamste oplossingen. Je kunt elektriciteit besparen door vaker de bezem en het veger en blik te pakken om stof weg te vegen in plaats van je elektrische apparaten.

 5. Vervang kunststof sponsjes door keukenpapier
  Een schoon sponsje is meteen verpest na een vieze vette schoonmaakklus en kan dan meteen de vuilnisbak in. Gebruik liever een vel sterk en absorberend keukenpapier voor het echt vieze werk. Keukenpapier zuigt het vet zo op en kan met een gerust hart weggegooid worden.

  Edet Easypull ECO is het perfecte keukenpapier voor milieuvriendelijk schoonmaken. Het is superabsorberend en sterk genoeg voor de vieste klusjes, en is bovendien gemaakt van 100% gerecycled papier. 6. Maak je eigen luchtverfrisser
  Je doet zo je best om alleen milieuvriendelijke reinigingsmiddelen te gebruiken, maar hoe zit het met je luchtverfrissers? Nu je een schoon huis hebt, kun je die frisse geur houden door zelf een natuurlijke luchtverfrisser te maken. Vul simpelweg een klein netje of een stukje kaas-/neteldoek  met lekker ruikende kruiden, zoals rozemarijn en lavendel.

Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op