Een auto wassen: zo doe je dat

Een auto wassen: zo doe je dat

Door je auto schoon te maken zoals ze dat in de autowasserette doen, zie je er een stuk professioneler uit achter het stuur. Daar komt bij dat het ook nog eens een verrassend leuke activiteit is om samen met vrienden of familie te ondernemen, al helemaal met mooi weer. Ben je al een tijd van plan om thuis je auto te wassen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is dit artikel, met tips over autobekleding reinigen en het laten glanzen van de buitenkant, voor jou. 

Hoe was je een auto: wat je nodig hebt

Als je thuis je auto gaat wassen, is het vooral belangrijk dat je ervoor zorgt dat alle producten die je gebruikt geschikt zijn voor de wielen en afwerking van je auto. Wellicht zijn er wel geschikte producten beschikbaar die ook nog eens milieuvriendelijk zijn. Niet-giftige en niet-chemische reinigingsmiddelen zijn goed voor zowel je auto als het milieu. 

Auto wassen: tips om de buitenkant te reinigen

 1. Spoel het ergste vuil weg met de tuinslang. Dit is een leuke stap en een aanrader bij warm weer: je kunt er namelijk op rekenen dat je nat wordt. 
 2. Was je auto met een emmer en spons. Maak een sopje van warm water en autoshampoo waarbij je de instructies op de verpakking goed volgt. Begin bovenaan en werk langzaam omlaag. Gebruik een spons en schrob de auto met ronddraaiende bewegingen. 
 3. Wielen van je auto schoonmaken. Maak een sopje van wielenreiniger. Gebruik een borstel om al het stof, zand en ander vuil van tussen de wielen weg te vegen en schrob alle hardnekkige moddervlekken weg met wielenreiniger en een spons. 
 4. Spoel de auto nog een keer af. Nadat je flink hebt lopen schrobben, spoel je al het losgemaakte vuil en de achtergebleven sopresten weg door er nog een keer met de tuinslang overheen te gaan.
 5. Droog de auto af. Gebruik een raamwisser om al het overtollige water van de auto af te schrapen en gebruik een aantal vellen Edet keukenpapier om de rest van de auto droog te maken en watervlekken te voorkomen. 
 6. Poets de auto. Breng een kleine hoeveelheid autopoetsmiddel aan op je doek en poets je auto in bewegingen van boven naar beneden. Ga er, nadat je een aantal lagen hebt aangebracht, nog een laatste keer overheen met keukenpapier.
 7. Was de ramen. Bespuit de ramen met glasreiniger (of een oplossing van schoonmaakazijn en water) en veeg ze af met een stuk keukenpapier voor een streepvrij resultaat. 

Edet keukenpapier is sterk en blijft heel wanneer het vochtig wordt, waardoor het zeer geschikt is om de autoramen mee droog te vegen zonder strepen achter te laten.

Autobekleding reinigen: wat je nodig hebt

Interieur van je auto reinigen

 1. Open de deuren om de auto te laten luchten. 
 2. Verwijder de automatten en klop ze buiten af om stof en vuil te verwijderen. Laat ze buiten luchten totdat je de binnenkant van de auto hebt schoongemaakt. 
 3. Haal de auto leeg. Grote kans dat je van alles tegenkomt! Chipszakjes, oude bonnetjes, lege flesjes: door de auto eens goed uit te ruimen zal deze meteen een stuk schoner aanvoelen.
 4. Gebruik een stuk keukenrol met wat autoreiniger om het dashboard, de wielen en andere harde oppervlakken schoon te vegen. 
 5. Stofzuig de vloeren en stoelen. Om het interieur van je auto te reinigen is het een goed idee om de verschillende mondstukken van je kruimeldief of draadloze stofzuiger te testen. 
 6. Gebruik tapijtreiniger en een borstel om de bekleding van de auto te reinigen en vlekken te verwijderen, maar gebruik niet te veel om te voorkomen dat de bekleding niet goed opdroogt.
 7. De ramen van de auto wassen. De tips die we hierboven al gaven voor het wassen van de buitenkant van de ramen gelden ook voor het interieur. Gebruik keukenpapier om de ramen na het gebruik van de glasreiniger of oplossing met schoonmaakazijn streepvrij droog te maken. 

Hoe was je een auto? Met behulp van de tips in dit artikel weet je precies hoe je het aan moet pakken, van de bekleding van je auto reinigen tot aan het laten glanzen van de ramen.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op