Hoe kun je ramen wassen zonder strepen?

Hoe kun je ramen wassen zonder strepen?

Ben je wel eens 10 minuten bezig geweest met ramen wassen om vervolgens te ontdekken dat er nu meer strepen op zitten dan toen je begon? Hoeveel je je ook inspant, streeploos ramen wassen kan een behoorlijke uitdaging zijn, dus je bent niet de enige die zich afvraagt: ‘Hoe krijg je ramen streeploos schoon?’  Je vindt het antwoord in ons stappenplan voor ramen wassen. Deze tips and tricks zorgen binnen no time voor stralend schone ramen.

 1. Hoe ramen wassen: wat heb je nodig?
  Ramen wassen is een van die huishoudelijke klusjes die snel vergeten worden, maar zelfs een klein beetje vuil kan ervoor zorgen dat er minder licht binnenkomt. Het is dus zeker de moeite waard om je ramen een paar keer per jaar een grote beurt te geven, vooral als je langs een drukke weg woont.

  Allereerst: trommel een stel helpende handen op, hoe meer hoe beter. Pak dan de volgende spullen erbij:
  - Een droge borstel
  - Een emmer met een heet sopje of een spray met raamwasmiddel
  - Een grote spons
  - Een raamtrekker
  - Een zeem of microvezel doekje 
  - Edet keukenpapier

  Gebruik absorberend Edet keukenpapier voor het wegvegen, schrobben en poetsen van vetvlekken. Dit is zo sterk dat het heel blijft wanneer het vochtig wordt.

 2. Voorbereidingen voor ramen wassen
  Doordat direct zonlicht ervoor kan zorgen dat ramen te snel opdrogen, gaat streeploos ramen wassen het beste wanneer het bewolkt is. Bereid elk raam voor door gordijnen uit de weg te hangen en jaloezieën te verwijderen. Gebruik een droge borstel om los vuil en stof van de kozijnen te vegen.

  Gebruik een stuk keukenpapier om vetvlekken en vingerafdrukken weg te vegen. Keukenpapier is hiervoor meer geschikt dan doekjes of sponsjes, aangezien deze het vet verder kunnen verspreiden.

 3. Streeploos ramen wassen
  Hoe krijg je ramen streeploos schoon? Maak eerst de vensterbank schoon en gebruik vervolgens het sopje of het raamwasmiddel om al het vuil van de ramen te verwijderen. Verwijder overtollig water met een trekker. Begin bovenaan en werk met S-bewegingen naar beneden voor het beste resultaat. Veeg de trekker regelmatig schoon met keukenpapier om te voorkomen dat het vuil weer op het raam terechtkomt.

 4. Ramen zemen zonder strepen
  Gebruik een vochtige zeemlap of microvezel doekje om overgebleven schoonmaakmiddel te verwijderen. Maak ronddraaiende bewegingen en werk van boven naar beneden tot al het glas schoon is. Veeg ook de kozijnen af en de druppels water die onder de vensterbank hangen. Droog het raam na afloop goed af met een keukenpapiertje.

  Fan van natuurlijke schoonmaakmiddelen? Voeg dan een scheutje schoonmaakazijn of citroensap toe aan je sopje. Dit helpt vetvlekken te voorkomen, waardoor je je ramen kunt zemen zonder strepen.

 5. Glazenwassen: tips voor een glanzend resultaat
  Hoe ramen wassen het beste streeploze resultaat geeft, is door de ramen na het wassen goed te poetsen. Schakel je partner of een andere huisgenoot in, grijp een paar stukken sterk keukenpapier en kijk wie het glanzendste resultaat heeft.  

Je kent nu de beste manieren om ramen te wassen. Tips zoals het gebruiken van keukenpapier om goed te poetsen garanderen het mooiste streeploze resultaat. En als nu de zon door je schone ramen schijnt, ziet het hele huis er meteen een stuk zonniger uit. 


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op