Hoe maak je badkamertegels schoon?

Hoe maak je badkamertegels schoon?

Badkamervloertegels schoonmaken tot ze glanzen laat de hele ruimte er schoner en mooier uitzien. Als je de beste manier kent om een tegelvloer schoon te maken, voorkom je ook dat ze beschimmeld raken of verkleuren, wat er meteen een stuk minder netjes uitziet. In dit artikel vind je het antwoord op de vraag: ‘Hoe maak je tegels schoon?’, van het verwijderen van schimmel uit de voegen tot het grondig schrobben van de vloer.

Wat je nodig hebt om een tegelvloer schoon te maken

 • Handschoenen
 • Een oude tandenborstel
 • Een schimmelverwijderaar (of azijn en zuiveringszout)
 • Een badkamerreiniger (of azijn en zuiveringszout)
 • Spons of microvezeldoekjes
 • Extra absorberend Edet keukenpapier
 • Veger en blik
 • Dweil of mop en emmer
 • Vloerreiniger

Kies altijd schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor jouw tegels om te voorkomen dat je deze beschadigt. De meeste reinigers kunnen gebruikt worden op keramische tegels, maar test een nieuw product eventueel eerst in een klein hoekje. Denk eraan dat ook zelfgemaakte schoonmaakmiddelen niet voor elke soort tegels geschikt zijn. Azijn kan bijvoorbeeld marmer en andere soorten natuursteen aantasten.

Voegen schoonmaken

De beste manier om tegels in de badkamer schoon te maken is om eerst de voegen aan te pakken. Voegen zijn erg gevoelig voor schimmel en vormen dan een lelijk zwart raster dat de hele badkamer er vies uit laat zien, hoeveel de tegels ook glanzen.

 1. Spuit de schimmelverwijderaar op de voegen, waarbij je het 5 cm van de muur of vloer houdt. Laat het 10 minuten intrekken, of zolang als de instructies op de verpakking aanraden.
 2. Of… gebruik een zelfgemaakt schoonmaakmiddel. Wrijf een mengsel van zuiveringszout en azijn op de voegen met een oude tandenborstel en laat dit inwerken tot de reactie (het zichtbare bruisen) is uitgewerkt.
 3. Veeg het schoonmaakmiddel weg met een sponsje; schrob als het nodig is. Herhaal deze stappen als er nog schimmel zichtbaar is. 

Hoe maak je tegels schoon?

Tegels schoonmaken kost minder moeite dan de voegen. 

 1. De beste manier om badkamertegels schoon te maken is om de kamer eerst met stoom te vullen. Zet de douche een tijdje aan op de hoogste temperatuur. De condensatie weekt het vuil alvast los van de tegels.
 2. Spuit de gekozen badkamerreiniger op de tegels en laat deze een minuutje inwerken.
 3. Veeg het schoonmaakmiddel weg met een vochtig vel keukenpapier en poets de tegels met een microvezeldoekje tot ze glanzen.

Edet Superior keukenpapier is ook nat zo sterk dat je het uit kan wringen en hergebruiken om flink mee te schrobben; ideaal om tegels in de badkamer schoon te maken en op te poetsen tot ze glanzen.

Grondig een tegelvloer schoonmaken in de badkamer

Badkamervloertegels schoonmaken werkt hetzelfde als het reinigen van tegels op de muur. Vergeet ook nu niet eerst de voegen aan te pakken (zie boven). 

 1.  Haal je spullen van de badkamervloer en veeg deze schoon met veger en blik.
 2. Vul een emmer met schoonmaakmiddel, waarbij je de instructies op de verpakking volgt.
 3. Dweil de vloer met het schoonmaakmiddel, waarbij je naar de deur toe werkt. Dit is makkelijker met een mop met franje dan met een standaard rechthoekige dweil, omdat je met de franje ook de voegen goed bereikt.
 4. Neem een paar minuten pauze. Wacht tot de vloer is opgedroogd voordat je deze nog een keer dweilt, dit keer met schoon water.
 5. Gebruik een vel Edet keukenpapier om de tegels op te poetsen. Sla deze stap niet over: je krijgt er echt prachtig glanzende tegels door.

Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op