Je hond plast in huis? Zo ruim je het op!

Hond plast in huis

Een puppy is ontzettend lief en geeft je veel knuffels en plezier, maar een puppy brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. De eerste waar je mee te maken krijgt, is zindelijkheidstraining. Een puppy plast binnen totdat je ‘m hebt geleerd om het alleen buiten te doen. ‘Hoe krijg je hondenplas uit de vloerbedekking?’ is dan ook een vraag die je jezelf ongetwijfeld zal stellen. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat een oudere hond in huis plast. Gelukkig zijn er verschillende manieren om die plas op te ruimen en de urinegeur te verwijderen. Hier leggen we uit hoe je hondenurine uit de bank en van de vloer krijgt.

Hondenplas van de bank verwijderen

Of je het je puppy nou ziet doen, de natte plek ziet of eerst die nare plasgeur opmerkt; hoe sneller je erbij bent, hoe makkelijker je die urinevlek kunt verwijderen. Doe het volgende als je hond binnen plast op de bank:

  • Dep de hondenplas op met Edet keukenpapier om zoveel mogelijk meteen te verwijderen.
  • Sprenkel wat zuiveringszout over de vlek en laat het een paar minuten liggen.
  • Meng gelijke delen azijn en water, en spuit of giet dit op het zuiveringszout.
  • Laat het mengsel ongeveer vijf minuten z’n werk doen en dep vervolgens de vlek totdat deze verdwenen is … samen met die nare urinegeur.

Hoe krijg je hondenplas uit vloerbedekking?

Je hond plast ineens in huis, en natuurlijk doet ‘ie dat niet op de tegels, maar op het tapijt. Hoe ruim je dat op? Bovenstaande methode kan ook werken op vloerbedekking, maar je kunt ook een combinatie van warm water en schoonmaakmiddel gebruiken. Zo krijg je hondenplas uit je tapijt:

  • Dep de hondenplas grondig op met keukenpapier: hoe sneller je erbij bent, hoe beter!
  • Meng een klein beetje schoonmaakmiddel (niet meer dan een half theelepeltje) met een kopje warm water.
  • Giet het mengsel in een plantenspuit en spuit het over de vieze plek.
  • Schrob de vlek en zuig het mengsel vervolgens op met keukenpapier.
  • Spoel de plek goed na, totdat de vlek helemaal verdwenen is.

Wij raden Edet Superior keukenpapier aan om de klus te klaren. Het papier is superabsorberend, zodat het makkelijk de plas kan opnemen. Bovendien is het sterk genoeg om uit te wringen en mee te schrobben zonder uit elkaar te vallen; zelfs als het nat is! Perfect dus voor die puppy-plas-probleempjes, ook als je pup maar binnen blijft plassen!

Hond plast binnen: houten vloer schoonmaken

Als je pup binnen blijft plassen, ben je in eerste instantie waarschijnlijk blij dat je een houten vloer hebt. Je kunt die plas toch gewoon opvegen en vervolgens je gewone parketreiniger gebruiken? Helaas, hondenplas van een houten vloer verwijderen kan net iets lastiger zijn dan dat.

Een van de grootste problemen is dat schoonmaakmiddelen voor hardhouten vloeren vaak bleek bevatten. Dat is geen probleem als je het snel gebruikt, maar je wilt het niet op de vloer laten liggen om geurtjes te verwijderen. Dit kan namelijk het hout beschadigen. Probeer ook nu eerst de methode met azijn en zuiveringszout, en neem de vloer dan nog een keer goed af met het schoonmaakmiddel dat je gewoonlijk gebruikt voor je houten vloer.

Een hond plast in huis om verschillende redenen, maar wat de oorzaak ook is: met keukenpapier, zuiveringszout, azijn en schoonmaakmiddel kun je hondenplas makkelijk opruimen. Of je nieuwe puppy nu binnen plast of je oude hond binnen blijft plassen; je weet nu precies wat je moet doen om snel van die vlekken en de geur af te zijn.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op