Schoonmaakspelletjes: 7 manieren om klusjes voor kids leuk te maken

Schoonmaakspelletjes: 7 manieren om klusjes voor kids leuk te maken

Wil je kind nooit helpen met de afwas of zijn of haar kamer opruimen? Spelletjes kunnen ook vervelende klusjes leuk maken. Kun je je al voorstellen hoe je je straks voelt als je kinderen zelf hun kamer hebben opgeruimd en die gemorste appelsap hebben opgeveegd? Zalig! Onze zeven favoriete tips helpen je klusjes voor kids leuker te maken, van het kiezen van de juiste producten tot het bedenken van schoonmaakspelletjes.

 1. Verkleden
  Een van de beste manieren om klusjes voor kinderen aantrekkelijker te maken is verkleden. Wat draagt een schoonmaaksuperheld? Een speciaal schort, een beschilderd T-shirt of een paar felgele rubberen handschoenen: als je hun verbeelding aan de gang krijgt, hebben je kinderen straks niet eens door dat ze je helpen schoonmaken.

 2. Zet de beste tijd neer
  Een simpele manier om van de afwas doen of de kamer opruimen een spel te maken is om de tijd bij te houden. De volgende keer kunnen je kinderen kijken of ze het nog sneller kunnen doen. Ondertussen moet je natuurlijk wel een oogje op de kwaliteit houden!

 3. Muziek 
  We weten allemaal hoe je je meteen beter voelt als je je favoriete liedje hoort. Laat je kinderen de muziek uitzoeken en zing mee terwijl je samen het huis schoonmaakt.
   
 4. Opruimspelletjes
  Wil je dat je kinderen meehelpen met het huis opruimen? Spelletjes zijn ook nu de oplossing. Maak een puzzel van het sorteren van sokken of vergelijk het opbergen van speelgoed in een doos met een spelletje Tetris. Zo zie je dat opruimen niet saai hoeft te zijn! 

 5. Keukenpapier in elke kamer
  Niemand wil veel moeite doen voor klusjes. Kinderen zijn zeker geen uitzondering! De kans dat ze zelf iets opvegen is veel groter als ze niet elke keer dat ze iets morsen naar de keuken hoeven te lopen. Zet een keukenrol in elke kamer en ook de meest gemakzuchtige kinderen hebben geen excuus meer. Edet Superior keukenpapier is superabsorberend en ook nat erg sterk, waardoor het perfect is om gemorst eten en drinken mee op te vegen. 

  Schoonmaakproducten die ook geschikt zijn voor kleine handen zorgen ervoor dat je kind betrokken kan blijven bij het hele schoonmaakproces. Met de Edet Easypull keukenpapier dispenser kan zelfs één kleine hand makkelijk een velletje keukenpapier pakken.

 6. Wedstrijdje
  Bij het huis opruimen zijn spelletjes nog succesvoller als je meerdere kinderen hebt. Maak er een wedstrijdje van door de tijd bij te houden of een cijfer te geven. Als je je broer of zus kunt verslaan, werk je natuurlijk een stuk harder! Je kunt zelf meedoen aan een wedstrijdje als je een enig kind hebt, maar om het leuk te houden moet je je kind af en toe wel laten winnen!

 7. Complimentjes en beloningen
  Er is altijd wel een huishoudelijk klusje te doen en je kinderen willen niet overal aan meehelpen. Schoonmaken zal nooit hun grootste hobby worden, maar sommige klusjes voor kinderen zullen ze minder vervelend vinden dan andere. Of het nou het huis opruimen met spelletjes is of het opvegen van gemorst drinken, laat ze gerust hun favoriete klusje vaker doen dan de dingen die ze niet zo leuk vinden. Veel complimentjes en af en toe een beloning zorgen ervoor dat ook vervelende klusjes leuker worden.

Schoonmaakspelletjes kunnen klusjes voor kids een stuk leuker maken en maken daardoor jouw leven een stukje makkelijker. Ga aan de slag met deze zeven tips en je kinderen ruimen straks met plezier hun kamer op.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op