Zo kun je een tablet of iPad schoonmaken  

Zo kun je een tablet of iPad schoonmaken

Je tablet heeft heel wat te verduren, van urenlang door sociale media scrollen en Candy Crushen tot plakkerige kleuterhandjes op zoek naar hun favoriete cartoons. Geen wonder dus dat je je afvraagt hoe je je tabletscherm schoonmaken kunt. Gelukkig is het niet moeilijk om die vingerafdrukken, andere vegen en onvermijdelijke ziektekiemen te verwijderen. Dit artikel vertelt je alles over het schoonmaken van tablets.

Onderweg het scherm van een tablet schoonmaken

Je scherm heeft een olieafstotend laagje dat speciaal is ontwikkeld om makkelijk te reinigen te zijn. De beste manier om je iPad-scherm schoon te maken is dus om vingerafdrukken en dergelijke weg te vegen met een pluisvrij doekje. Ook op andere merken tablets kun je beter geen vetoplossende schoonmaakmiddelen gebruiken, aangezien deze het scherm aan kunnen tasten. 

Ziektekiemen van je tablet verwijderen

De beste manier om een iPad of ander tablet schoon te maken verwijdert niet alleen oppervlakkig vuil, maar ook ziektekiemen. Je kunt het scherm van een tablet schoonmaken met speciaal daarvoor ontwikkelde doekjes. De fabrikant raadt waarschijnlijk een specifiek product aan dat veilig is om op hun product te gebruiken. 

Een andere – waarschijnlijk goedkopere – manier om het scherm van een iPad schoon te maken is met azijn. Dit werkt trouwens voor elk merk tablet. Vul een kleine plantenspuit met gelijke delen water en azijn. Spuit dit mengsel op een pluisvrij doekje zodat het een klein beetje vochtig is en neem hier je tablet mee af. Vergeet ook niet de rest van je iPad schoon te maken, zoals de knoppen, de achterkant, het hoesje en eventuele accessoires. Deze kunnen ook behoorlijk vies worden!

Doe je dit elke week, dan houd je je dure elektronische producten schoon zonder ze te beschadigen. Denk eraan dat tablets en vloeistoffen niet goed samengaan, dus spuit je schoonmaakproduct alleen op het doekje dat je gebruikt om het tabletscherm schoon te maken en niet direct op het scherm zelf!

Gebruik Edet keukenpapier om stof en vlekken van je oplader en snoertje te verwijderen. Het keukenpapier is ook nat ontzettend sterk, dus doe er een paar druppels van je schoonmaakmiddel op en veeg al het vuil weg! Gebruik het alleen op de plastic delen en niet op het uiteinde van het snoertje, omdat dit anders je apparaten kan beschadigen.

 

Een tablet schoonmaken: bonustips

Het scherm van je iPad schoonmaken is nog makkelijker als je een screenprotector aanschaft. Na het schoonmaken van je tablet bevestig je dit op het scherm en omdat het geen olieafstotend laagje heeft, kun je veel meer verschillende schoonmaakmiddelen veilig gebruiken.

Tenslotte, – dit ligt misschien al voor de hand – is het een goed idee om je tablet alleen te gebruiken met schone handen. Herinner je kinderen er ook aan eerst hun handen te wassen of hun vingers af te vegen met Edet keukenpapier voordat ze hem oppakken. Zo voorkom je dat je iPad schoonmaken een dagelijkse taak wordt!

Met deze tips is een iPad-scherm schoonmaken een simpele klus. Gebruik de juiste producten en vooral niet te veel water om het scherm van je tablet schoon te maken en geniet van een vlekvrij en onbeschadigd apparaat.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op