Zo kun je witte schoenen schoonmaken

Modderige witte sneakers op een blauwe betegelde achtergrond

Draag jij ook zo graag je hippe witte sneakers, maar vind je het vervelend dat ze zo snel vies worden? Door regelmatig vlekken te verwijderen en ze af en toe een flinke schoonmaakbeurt te geven, kun je je witte schoenen zo lang mogelijk mooi wit houden. Hoe maak je witte schoenen schoon? Met deze eenvoudige methodes kun je zowel witte stoffen schoenen schoonmaken als wit leer schoonmaken. Bekijk snel onze tips en geniet lang van prachtig schone witte schoenen.

Hoe maak je witte schoenen schoon?

Voordat we uitleggen wat de beste manieren zijn om verschillende soorten witte schoenen schoon te maken, geven we je graag een aantal tips om je schoenen te onderhouden:

 1. Schraap modder en ander vuil van je schoenen zodra je het ziet.
 2. Neem je witte schoenen na het dragen af met absorberend keukenpapier.
 3. Ruim je schoenen netjes op; houd ze bij ander vuil schoeisel vandaan, zodat die viezigheid niet op je witte schoenen terechtkomt.

Door je schoenen regelmatig te onderhouden, blijven ze al een stuk langer mooi. Maar soms moet je je witte schoenen wat harder aanpakken om ze weer goed schoon te krijgen.

Witte sneakers schoonmaken met water en zeep

Meestal kun je witte sneakers schoonmaken met een simpel sopje van water en zeep; vooral als er maar een paar kleine vlekjes op je schoenen zitten. Zo doe je het:

 1. Verwijder los vuil.
 2. Zijn de veters erg vies? Haal ze dan uit je sneakers en week ze in een bak heet water.
 3. Doe een beetje vloeibaar wasmiddel in warm water en meng het goed.
 4. Dep een oude tandenborstel in het sop en schrob hiermee voorzichtig over je schoenen. Doe het stukje voor stukje, waarbij je in een ronddraaiende beweging schrobt voor het beste resultaat.
 5. Neem je sneakers af om restjes sop te verwijderen en laat ze drogen.

Witte gympen schoonmaken met zuiveringszout en azijn

Een mengsel van zuiveringszout en azijn is geweldig om witte stoffen schoenen schoon te maken. Volg deze stappen om vlekken te verwijderen en je witte gympen schoon te maken:

 1. Verwijder los vuil met een vel keukenpapier.
 2. Meng gelijke delen zuiveringszout en witte azijn met een beetje warm water totdat je een bubbelende pasta hebt.
 3. Wrijf dit meteen over je gympen, waarbij je vooral veel aandacht besteedt aan de bevlekte delen.
 4. Laat het mengsel een paar uur inwerken, zodat het de kans heeft al het vuil los te weken.
 5. Wrijf de restjes weg met keukenpapier zodra het mengsel helemaal opgedroogd is, en onthul je stralende, vlekvrije gympen.

Wit leer schoonmaken met tandpasta

Je verwacht het misschien niet, maar tandpasta is een geweldig middel om witte lederen sneakers schoon te maken; vooral als ze onder de vlekken zitten. Probeer deze methode nadat je eerst zoveel mogelijk los vuil hebt verwijderd:

 1. Haal de veters uit de schoenen en laat ze weken in een warm sopje; het is zo een stuk makkelijker om de rest van elke schoen schoon te maken.
 2. Maak een vel keukenpapier vochtig en wrijf hiermee over de schoenen; gebruik niet te veel water, want water kan in het leer trekken.
 3. Dep witte tandpasta op de vlekken en verkleuringen en wrijf de tandpasta in het leer.
 4. Gebruik een oude, zachte tandenborstel om de tandpasta in de vlekken te schrobben.
 5. Veeg de tandpasta weg met een vochtig vel keukenpapier en laat de schoenen drogen.
 6. Zodra ze droog zijn, kun je je schoenen opwrijven met een schoon en droog vel keukenpapier voor een mooie glans.

Met Edet Superior keukenpapier kun je heel goed je witte lederen sneakers schoonmaken. Dit superabsorberende keukenpapier is sterk genoeg om vochtig te maken en flink mee te wrijven zonder dat het uit elkaar valt. Je kunt er ook kleine vlekjes mee wegpoetsen en je schoenen mooi opwrijven.

Regelmatig je witte schoenen schoonmaken zorgt ervoor dat het elke keer gemakkelijk is om ze in hun oude glorie te herstellen. Met deze simpele methodes lijkt het lange tijd nog net alsof je schoenen zo uit de doos komen. Zien je schoenen er stralend schoon uit, maar ruiken ze een beetje vreemd? Vergeet ze dan niet op te frissen!


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op