In 4 stappen een spiegel schoonmaken zonder strepen

Glimlachende man met een blauwe handschoen aan veegt een spiegel schoon met een vel keukenpapier.

Dat je spiegel streeploos schoon is, is essentieel om jouw prachtige spiegelbeeld te kunnen bekijken. Maar hoe vaak zie jij meer strepen na het afvegen van de badkamerspiegel dan voordat je begon, in plaats van het stralende resultaat dat je verwachtte? Hoe maak je een spiegel schoon zonder vegen of pluisjes achter te laten? Wij leggen het graag uit.

In dit artikel laten we de beste manier zien om een spiegel in de badkamer of elders in huis schoon te maken, zodat je de klus snel kunt klaren. Ontdek hoe je zelf glasreiniger kunt maken en hoe je een troebele spiegel kunt schoonmaken, zodat je in een handomdraai geniet van een perfect glanzend resultaat. Wil je ook je ramen streeploos schoon krijgen? Ook daar hebben we tips voor! Lees dit artikel voor meer informatie.

Bewaar een Edet Easypull keukenpapierdispenser  in verschillende kamers, zodat je een onverwachtse streep op de spiegel zo weg kunt vegen zonder helemaal naar de keuken te hoeven lopen.

 1 . Hoe maak je een spiegel schoon?

De eerste stap bij het schoonmaken van een spiegel is het verzamelen van alle benodigdheden. Zonder de juiste producten krijg je die spiegel in de badkamer nooit stralend schoon, maar gelukkig kun je makkelijk glasreiniger zelf maken. Je kunt een spiegel namelijk goed schoonmaken met azijn en water. Dit heb je nodig om een spiegel schoon te maken met (schoonmaak)azijn en water:

  • Sterk keukenpapier
  • Plantenspuit
  • Een glasreiniger van gelijke delen azijn en water (of je kunt je spiegel schoonmaken met glasreiniger uit de winkel)

We raden het gebruik van keukenpapier aan om te voorkomen dat je vuil en vet juist verspreidt, zoals vaak kan gebeuren met doekjes of sponsjes. Edet Superior keukenpapier is zo sterk dat het ook nat niet uit elkaar valt. Zo blijft je spiegel pluisvrij.

 2 . De lijst van de spiegel reinigen

Een veelvoorkomende fout is om meteen het vieze glas te schrobben, maar je kunt beter de eventuele lijst eerst aanpakken. Zo voorkom je dat er tijdens het schoonmaken weer vuil op de spiegel terechtkomt.

Kies daarom een reinigingsproduct dat geschikt is voor het materiaal van de lijst (of dat nou glas, metaal of hout is), doe een beetje op een vochtig stuk keukenpapier en neem hiermee de lijst goed af. Schenk vooral aandacht aan de hoekjes en de randjes vlak naast het glas.  

3 . Spiegels schoonmaken: verwijder los vuil

Wil je een spiegel schoonmaken zonder pluisjes achter te laten? Veeg eerst duidelijk zichtbaar vuil, zoals stof, van de spiegel met een vochtig velletje keukenpapier.  Pas na deze stap ga je echt aan de slag om je spiegel in de badkamer te laten stralen.

4 . De spiegel schoonmaken met azijn en water

Nu is het tijd om je spiegel schoon te maken met het azijn-watermengsel (of het commerciële product van je keuze) en te leren hoe je een streeploos resultaat krijgt, zodat je badkamerspiegel weer als nieuw glanst. Spuit wat van je glasreiniger op het oppervlak en veeg de spiegel goed schoon met keukenpapier.

Maak het jezelf makkelijk met de EdetEasypull dispenser : met je ene hand grijp je een keukenpapiertje en met de andere breng je de glasreiniger aan.

De beste manier om spiegels schoon te maken is door van links naar rechts en van boven naar beneden te werken. Neem de tijd om het schoonmaakmiddel goed in hoeken en randen te werken; vuil bouwt zich hier namelijk makkelijk op. Het is geen goed idee om een ronddraaiende beweging te maken, omdat je hiermee vaak juist die vervelende strepen creëert.

Bekijk na afloop je badkamerspiegel van verschillende hoeken om te zien of er toch ergens een veeg of streep zit en herhaal het proces eventueel. Zo krijg je een mooie streeploze spiegel zonder dat je speciale spullen nodig hebt.

Meer tips om een spiegel streeploos schoon te maken

Een spiegel schoonmaken zonder strepen achter te laten lukt ook goed door deze methoden toe te passen om een spiegel te reinigen: 

Gebruik ontsmettingsalcohol. Als de spiegel erg vuil is, heb je mogelijk ontsmettingsalcohol nodig om hardnekkig vuil te verwijderen. Je kunt de spiegel poetsen met ontsmettingsalcohol en wat wattenschijfjes of een katoenen doek.

Gebruik scheerschuim. Ja, je kunt je badkamerspiegel schoonmaken met scheerschuim! Als de spiegel de hele tijd beslaat na het baden of douchen, dek de spiegel dan af met scheerschuim, veeg het weg en poets hem op met een microvezeldoek. Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar het is zeker effectief.

Gebruik gedestilleerd water. Probeer gedestilleerd water te gebruiken om een krachtige reinigingsoplossing te maken die geen kalkaanslag achterlaat.

Een troebele spiegel schoonmaken

Na verloop van tijd kunnen zich resten op de spiegel ophopen en kan deze er troebel uitzien. Het is echter het vermelden waard dat troebelheid op een spiegel ook te wijten kan zijn aan schade aan de achterkant. Is dat het geval en is het niet weg te poetsen, dan wordt het helaas tijd om te investeren in een nieuwe spiegel.

Er zijn echter een paar andere trucs die je kunt proberen, als dit niet het geval is. Als de hierboven beschreven reinigingsoplossingen en -methoden niet werken om de spiegel te reinigen, kun je deze alternatieven proberen:

  • De spiegel poetsen met juweliersrouge. Juweliersrouge (of 'rode rouge') kan worden gebruikt om oude of troebele spiegels nieuw leven in te blazen. Het is verkrijgbaar in de vorm van een fijn poeder, pasta of staafje. Wrijf de juweliersrouge op de vlekken en poets de spiegel met een schone microvezeldoek totdat de vlekken zijn verdwenen.
  • Aanslag verwijderen met azijn. Zet een kom azijn en een microvezeldoekje bij de spiegel, doop de doek in de kom en wrijf ermee over het oppervlak van de spiegel. Daarna kun je de spiegel schoonmaken met glasreiniger en water om de azijngeur te verwijderen.

Een spiegel streeploos schoonmaken is niet langer een probleem nu je de truc kent om een badkamerspiegel schoon te maken met azijn, water en keukenpapier. Volg deze simpele stappen om snel vegen te verwijderen en je kunt elke keer geweldige resultaten verwachten.


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Edet-nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en speciale aanbiedingen

Volg ons op