Nooit meer strepen! Zo kun je een spiegel schoonmaken zonder gedoe

Nooit meer strepen! Zo kun je een spiegel schoonmaken zonder gedoe

Een spiegel is alleen nuttig als deze schoon en streeploos is. Hoe vaak zie jij meer strepen na het afvegen van de badkamerspiegel dan voordat je begon, in plaats van het stralende resultaat dat je verwachtte? Ontdek hoe je de beste glasreiniger zelf maken kunt en geniet van een perfect glanzend resultaat in een handomdraai. We laten je graag de beste manier zien om een spiegel in de badkamer of elders in huis schoon te maken, zodat je de klus snel kunt klaren.

Bewaar een Edet Easypull keukenpapier dispenser in verschillende kamers, zodat je een onverwachtse streep op de spiegel zo weg kunt vegen zonder helemaal naar de keuken te hoeven lopen.

 1. Waarmee maak je een badkamerspiegel schoon?
  De eerste stap bij het schoonmaken van een spiegel is het verzamelen van alle benodigdheden. Zonder de juiste producten krijg je die spiegel in de badkamer nooit stralend schoon, maar gelukkig kun je makkelijk glasreiniger zelf maken. Je kunt een spiegel namelijk goed schoonmaken met azijn en water. Dit heb je nodig:
  • Sterk keukenpapier
  • Plantenspuit
  • Een glasreiniger van gelijke delen azijn en water (of een commercieel product)

  We raden het gebruik van keukenpapier aan om te voorkomen dat je vuil en vet juist verspreidt, zoals vaak kan gebeuren met doekjes of sponsjes. Edet Superior keukenpapier is zo sterk dat het ook nat niet uit elkaar valt. Zo blijft je spiegel pluisvrij.

 2. Veeg de lijst van de spiegel af
  Veel mensen beginnen meteen het vieze glas te schrobben, maar door de eventuele lijst eerst aan te pakken, voorkom je dat er tijdens het schoonmaken weer vuil op de spiegel terechtkomt. Kies daarom een reinigingsproduct dat geschikt is voor het materiaal van de lijst (of dat nou glas, metaal of hout is), doe een beetje op een vochtig stuk keukenpapier en neem hiermee de lijst goed af. Schenk vooral aandacht aan de hoekjes en de randjes vlak naast het glas.  

 3. Verwijder los vuil van de spiegel
  Wil je weten hoe je een spiegel schoonmaken kunt zonder pluisjes achter te laten? Veeg eerst duidelijk zichtbaar vuil, zoals stof, van de spiegel met een vochtig velletje keukenpapier.  Pas na deze stap ga je echt aan de slag om je spiegel in de badkamer te laten stralen.

 4. De badkamerspiegel schoonmaken
  Nu is het tijd om je spiegel schoon te maken met het azijn-watermengsel (of het commerciële product van je keuze) en te leren hoe je een streeploos resultaat krijgt, zodat je badkamerspiegel weer als nieuw glanst. Spuit wat van je glasreiniger op het oppervlak en veeg de spiegel goed schoon met keukenpapier. Maak het jezelf makkelijk met de Edet Easypull dispenser: met je ene hand grijp je een keukenpapiertje en met de andere breng je de glasreiniger aan.

  De beste manier om een spiegel schoon te maken is door van links naar rechts en van boven naar beneden te werken. Neem de tijd om het schoonmaakmiddel goed in hoeken en randen te werken; vuil bouwt zich hier namelijk makkelijk op. Het is geen goed idee om een ronddraaiende beweging te maken, omdat je hiermee vaak juist die vervelende strepen creëert. Bekijk na afloop je badkamerspiegel van verschillende hoeken om te zien of er toch ergens een veeg of streep zit en herhaal het proces eventueel. Zo krijg je een mooie streeploze spiegel zonder dat je speciale spullen nodig hebt.

Nu je de truc kent om een badkamerspiegel schoon te maken met azijn, water en keukenpapier is het makkelijk om vegen in het vervolg snel te verwijderen. Volg deze simpele stappen en je kunt elke keer geweldige resultaten verwachten. 


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
Heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact met ons op